sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Pariisin Kevät... eiku Liekki... eiku Samae Koskinen!

Muistan, kun kuulin Pariisin Kevään Samoilla Raiteilla -biisin ensimmäisen kerran. Ajelimme Mikon kanssa Kuopion Niiralassa. Arvuuttelin oliko kyseessä Samae Koskinen vai Olavi Uusivirta.Nyt roolit ja lavasteet ovat vaihtuneet. Neljän vuoden, 350:n fyysisen ja aika monen henkisen kilometrin jälkeen istuin samassa seurassa Tuusulassa, kun radiosta pärähti soimaan jotain etäisesti tutun kuuloista.

Tällä kertaa luulin Samae Koskista Pariisin Kevään nokkamieheksi. Kitaratiluttelut toivat mieleen Leevi and the Leavingsin. C-osan rämpytykset veivät ajatukset aikaan, jolloin Liekillä oli vielä kaikki hyvin. Edes itse Samae ei kuulosta Samaelta – mies on hankkinut äänen ainaisen kuiskinnan tilalle.

Mutta sitten minä kuuntelin niitä sanoja.Lauri kuvaili lyriikoita zencafémaiseksi rypemiseksi. Minun mielestäni näennäisen negailun alla on aika annanevalaismainen positiivinen pohjavire. Sillä mietin juuri, että jos minun pitäisi kuvailla itseäni yhdellä sanalla, niin se olisi periksiantamaton. Pienet asiat saattavat joskus tuntua ylitsepääsemättömän vaikeilta (mites toi herääminen…), mutta suurten ongelmien edessä on vain ajateltava sitä, että jossain vaiheessa helpottaa. Ei saa antaa periksi. Ja siitä Samae laulaa.

Niin että jos sellaista vakavastiotettavaa theme songia haettaisiin, niin tässä olisi meikäläiselle aika vahva ehdokas.

6 kommenttia:

 1. Miten mä en kuullu tota Liekkiä ollenkaan aiemmin? Ihan selvää Liekkiähän c-osa on. Pitäisi hävetä.

  Ja pitäisi kai hävetä lyriikkakommenttiakin, kun Zen Cafeta oon kuunnellu varmaan viimeks vuonna 2000. Jotenkin kaikesta suoruudesta tuli Putro mieleen. Ei kai mul muuta.

  VastaaPoista
 2. Niin joo suoruus. No se.

  Ps. Lisää katottavaa sulle: http://www.youtube.com/watch?v=8AcnGYNJFp4

  VastaaPoista
 3. Samaen uus ääni ei vaan oikke sytytä. Ehkä mä vaan tykkään inisijöistä ja kirkujista, mutta jotenkin on se tietty viehätys kadonnu levy levyltä kauemmas äänenmurroksen myötä. Vissii olis röökilakon paikka Koskisen jannulla.

  VastaaPoista
 4. JES!!!!!!!!!!!!!! KIITOS!!!!!!!

  VastaaPoista
 5. Antti, joo ei muakaan! Tai ehkä tää on vaan alkujärkytystä. Liekin Janskullahan oli sama "äänenmurros" joskus Kalliot Leikkaan aikaan. Ja sillä tiellä ollaan.

  Lauri, "THERE WAS A QUIZ EARLIER, THREE MEN DIED"

  VastaaPoista