perjantai 24. joulukuuta 2010

Öhk.

Pari päivää sitten Ivalon kirjaston musiikkiosastolta saattoi bongata Spotify-vieroitusoireista kärsivän nuoren naisen. Nainen, joka Annanakin tunnetaan, oli hetkeä aikaisemmin saanut perusteltua itselleen, kuinka on ihan fine kävellä pari kilsaa 20 asteen pakkasessa.

Eivätkä joulun ihmeet tähän lopu: Samaisesta kirjastosta löytää valtavan määrän saamenkielisiä levyjä luokasta 78.8917, populaarimusiikki. Ja ne on ihan oikeasti pop-musiikkia eivätkä mitään vaikeasti lähestyttävää kilkettä ja kalketta.

Yksi mukaan tarttuneista levyistä on Niko Valkeapään Birrat Birra, joka sisältää täydellistä musiikkia joululauluähkyisille. Levyllä rajuinta on ajoittainen särökitara eikä sanomaan tarvitse keskittyä, kun (sinänsä loistavia) saamenkielisiä sanoituksia ei kuitenkaan ymmärrä.Pehmeät perkussiot, Valkeapään matala ääni ja akustinen soitanta vievät ajatukset jonnekin Ismo Alangon ja Quintessencen välimaastoon. Mutta ällös huoli, elektrorunkkari - levyllä ja miehen aiemmassa tuotannossa on myös matskua, joka muistuttaa enemmän Pantha du Princeä kuin edellä mainittuja.Flow-tyypit, herätkää!

4 kommenttia:

 1. No jos Panthaa muistuttaa niin sitten! Noi oli aika Sigur Ros-maist holynpolya.

  btw. Pantha vois olla kylla maukas flow tuttavuus? Myos James Blake olisi mieluisa.

  Oioi 20 astetta ei kylla kay kateeksi. Taalla Englannissa aurinko paistaa ja kovimmat kundit kulkee t-paidoissa.

  VastaaPoista
 2. Pantha käviki jo Club YK:lla kesällä. Nikoki flöyhyn, mut eka pitäis muuttaa Brooklyniin tai Göteborgiin.

  VastaaPoista
 3. andeeeh: mä taas en löydä sigur rosia tosta mistään............ ettei vaan kieli tekis mielleyhtymät?

  pantha oli field dayssa kesällä. esiinty teltassa. mä keskityin teltan ulkopuolella vetään burgeria nassuun.

  dzei, totuus. göteborg. mun mielestä on vaan huvittavaa, et jäbä on saanu norjassa palkinnon palkinnon perään, mut suomessa (eli kotimaassa) miestä ei juurikaan noteerata.

  oh well.

  VastaaPoista
 4. kielihan sen mielleyhtyman tekee. Kuitenkin tarkein on se, etta kuulostaa hyvalta. Vahan niiku oompa-loompat (tai mita ne suomeksi ovatkaan).

  Eiku ei yhtaan niinku oompa-loompat ku ne lauloi sittenkin ymmarrettavasti.

  VastaaPoista