maanantai 20. syyskuuta 2010

:(

Paha mieli.

Mä oon heittäytyny marttyyriksi sen verran usein, et vois kuvitella tän ongelman jo ratkenneen. Silti se pääsee yllättämään joka kerta. Mitä musiikkia murheen alhossa pitäis kuunnella?

Pitäiskö kuunnella Jippuna indieitkuvirsiä, jotka lyriikoillaan viittaavat vallitsevaan olotilaan? Se voisi johdattaa katarttiseen kokemukseen, jossa tarpeeksi masisteltuaan sitä vaan unohtaisi ongelmansa. Tässäkin tapauksessa konditionaali, tuo kaikkien murheiden alfa ja omega, on kuitenkin tarpeen. Shoulda woulda coulda.

Vai pitäiskö sittenkin valita levyhyllystään Spotifystaan ne piristävimmät levyt. Juuri ne ysäribändit, jotka muistuttaa ajasta, jolloin kaikki oli vielä niin yksinkertaista. Ajasta ennen kun mä olin sinun ikäinen, niintä ja monimutkaisia ihmissuhteita.

Tai sit vois maalata silmiin pandakajalit, vetää raitapipon silmille ja paiskoa ovia altsurokin tahtiin. Mut yksineläjän on vähän tylsää paiskoa ovia ku kukaan ei oo kuuntelemassa.

7 kommenttia:

 1. Hei seuraan iha innol su plokii! Surulliseks musiikiks suosittelen mm. näit piisei:

  Jimmy Ruffin - What Becomes of The Broken Hearted
  The National - Sorrow
  Jay Reatard - There Is No Sun
  The Slackers - What Went Wrong
  The Cure - Lovesong

  Mut sit jos haluu lohdutust ni:

  Kari Peitsamo - Uskon Beatleksiin
  Bob Dylan - Don't Think Twice, It's All Right
  Dead Moon - It's Ok
  Bruce Springsteen - Janey, Don't You Lose Heart

  VastaaPoista
 2. Kuuntele ainaki Gypsy and the Catin Time to Wander (Joan of Arc remix), koska se on paitsi mainio indieitkuvirsi, myös näennäisen pirteä ja lisäks niin eeppinen, että se sopii hyvin taustamusiikiks Tarinalle.

  VastaaPoista
 3. Kiitos maailma mun blogin lukijoista.

  Henri, yhtä innolla ku politiikkaa?

  Heittäydyin The Curesta jo niin Jipuksi, etten ehkä uskalla ainakaan näin ilta-aikaan tarttua noihin muihin suruisuuksiin vielä.

  Jyrppä, toi oli ainaki tarpeeks uskottava itkuvirsi unhappy hipsterille. Hei ja jatkoa -99 never forgetiin: sillon alko Salkkarit.

  VastaaPoista
 4. Syytän kaikkea siis Salkkareista.

  Ai niin, kaikkien aikojen vollotusbiisi: Broken Family Bandin It's All Over levyltä Alone in the Makeout Room. Kuinka syvemmälle voikaan upota?

  VastaaPoista
 5. Jippu ja indie samassa lauseessa. Häh? Perustele?

  VastaaPoista
 6. Simon & Garfunkel, Beach House, Tracy Chapman tai The XX ovat juuri sopivia yhtyeitä/artisteja melankoliseen hetkeen. Jos taas kaipaa piristystä, niin suosittelen Justicen D.A.N.C.E- kappaletta. Kappale kuulostaa lähinnä musiikilliselta pahoinpitelyltä, se ärsyttää juuri sopivasti.

  VastaaPoista
 7. O, Jippuna. Kuunnella Jippuna. Mitä tarkoittaa jos tekee jotain Jippuna? Sun pitäs tietää.

  Jack, tattis!

  VastaaPoista