keskiviikko 18. elokuuta 2010

These hipsters are killing me

Vois kai tässä jotain lässyttää, mut aattelin mennä suoraan asiaan. Viimeks ku tarkistin niin tää on kuitenki musiikkiblogi.

Perjantaina koin kokonaan vain The Drumsin, sillä päätin tehdä ennemmin lähempää tuttavuutta anniskelualueen ylihintaisen oluttarjonnan kanssa. Ystävyytemme oli edennyt brooklyniläisyhtyeen keikan aikana jo siihen vaiheeseen, että minua ei vituttanut edes Mattias Björkasia ajoittain muistuttanut laulaja. Lavaesiintyminen oli onneksi muuten kaukana Cats on Firen kenkiintuijottelusta. Meininki oli helvetin kova, jos vaan pystyi ohittamaan sen tosiseikan, että kappaleet olivat toistensa toisintoja.

Lauantai meni lähinnä hengaillen. Suurin virhe oli jäädä katsomaan Robynia anniskelualueen puolelle. Muijan tanssimuuvit yllytti yleisön aikamoisiin koreografioihin. Ja kuten aina, mulla riittää arvostusta hyville livelaulajille.Sunnuntaina räkä korvasi alkoholin verenkierrossani. Olin lähtenyt alueelle ajoissa ja hyvillä mielin. Hipsteriärsytyskynnys ylitettiin kuitenkin jo kahden ensimmäisen näkemäni bändin kohdalla: Ensin Yona kehotti jokaista vuodattamaan muutaman kyyneleen ympäristötilanteen puolesta. Sitten Ricky-Tick Big Bandin Valtteri Pöyhönen kertoi tehneensä koko albumin Berliinissä. Huoh.

Näissä tunnelmissa olikin hyvä jatkaa Radio Deptin keikalle. Biisit kuulostivat hyvältä, mutta live ei tuonut niihin mitään uutta. Olisin voinut kuunnella bändin levyjä yksin kotonani. Keikan parasta antia olivat kauniit visuaalit, jotka olivat myös très hipstamatic.

Olen pohtinut aikaisemmin, mitä järkeä keikka-arvosteluissa on. Ne ovat yhden ihmisen subjektiivisia käsityksiä siitä yhdestä tilanteesta - jokainen keikka on erilainen. No, nyt tiedän, kun huomasin skippaavani The Xx:n aiempien ei-niin-imartelevien livearvostelujen takia. Caribou jäi siis henkilökohtaiseksi pääesiintyjäksi sunnuntaina.

Ja hyvä niin! Olin nimittäin valmistautunut haukkumaan bändin maanrakoon Field Day -keikan perusteella. On kuitenkin eri asia kokea keikka esiintymisalueen ulkorajalta, jossa saundit puuroutuvat, kuin lavan välittömästä läheisyydestä. Bändi kuului ehdottomasti päälavalle.Järjestelyistä on valitettu paljon ja aika lailla samoista asioista kuin edellisvuosinakin. Saas nähdä vaikuttavatko valitukset vielä ensi vuonnakaan. Flow’lla kun on monopoliasema tällaisen festarin järjestämisessä Suomessa. Ainoa joka tuota asemaa vähänkin uhkaa on Turku Modern, joka veti jo tänä vuonna mukavasti skeneilijöitä Turun ulkopuolelta. Modernin musiikkitarjonta on vaan rajatumpi.

Itseäni kyrsi onnettomat tietoliikenneyhteydet. En saanut perjantaina tai lauantaina oikein ketään kiinni. Lopuksi onkin syytä kiittää kaikkia niitä pelastavia enkeleitä, joiden johdosta sain mm. yöpaikan perjantaina ja seuraa muina päivinä.

Nyt meen niistään, yskiin ja pärskiin tonne. Hipsterit kantavat pöpöjä.


Kuvat: Mikko Kauppinen

Ps. Miks mun isä oli spiikkaamassa päälavalla sunnuntaina?

10 kommenttia:

 1. 1) Öö, jos Yona ja RTBB-jäbä on hipstereitä niin minä... no, en taida olla.

  2) Ai Radio Deptissä oli visutkin? Oho.

  3) Ps = häh?

  4) Turku Modern ja Ilmiö houkuttaa tämän viikonlopun jälkeen vielä entistäkin enemmän.

  VastaaPoista
 2. 1) No mut noi jutut mitä ne sano! Ympäristö! BERLIINI.

  2) ...

  3) Yhtä nolo.

  4) Turku is the place to be.

  VastaaPoista
 3. heh, tuttuja täys viimenen kuva. :)

  VastaaPoista
 4. Mä olin ehkä tosi aggressiivisessa mielentilassa tai jotain, mutta se Radio Dept oli pahinta "seistään tässä soitinten kanssa lavalla ja ollaan" -skeidaa vähään aikaan ! In my opinion. En tosin oo koskaan kyseistä poppoota kuunnellut, mutta ton keikan perusteella..äääää. Oli pakko poistua teltasta..

  VastaaPoista
 5. m, oo! bongasin sut flöyst (vai bongasinkohan) mut en kehannu tulla avautuun.

  aida, näin sut itse asiassa just ennen radio dept.in keikkaa. seisoit mun edessä. en tietenkää avannu suutani. "öö, moi, oot sä se aida, joka kommentoi mun blogsuu?"
  mut ihan samaa mieltä olin bändin keikasta. koitin vaan ilmaista itseäni kiltimmin ;)

  VastaaPoista
 6. hoho, missä päin? mä oon ollu taas sokee ku mikä. ei mikää uus juttu silti. oisit tullu vaa!

  VastaaPoista
 7. hoho bongasit vai? :D jänskää. olin pölähtäny festarialueelle noin 15 min aikaisemmin kahden päivän random-kännäämisen jälkeen. haisin varmaan metrien päähän. Kaunista!

  VastaaPoista