lauantai 7. elokuuta 2010

Field Day 1/2

Jotain on mennyt pieleen, kun huomaan miettiväni enemmän sitä, mitä laitan päälleni Flow'hun kuin sitä, mitä bändejä siellä tsekkailisin. Syytän näkövinkkeliongelmastani viime lauantain tyylikkäitä ihmisiä pursuillutta Field Dayta, jonka sisältö- ja muotoseikkoja voi verrata ensi viikonlopun Suvilahti-sessioihin.

Perusasiat ensin: Field Day on Itä-Lontoon Victoria Parkissa järjestettävä yhden päivän festivaali, josta nautittiin tänä vuonna neljättä kertaa. Flow on itäisessä Helsingissä järjestettävä kolmen päivän festivaali, joka järjestetään tänä vuonna seitsemättä kertaa. Suvilahdessa tapahtumaa on järjestetty vuodesta 2006. Field Dayta on aikaisempina vuosina kritisoitu pitkien vessa- ja anniskelualuejonojen kohtuuttomuudesta ja festaritelttojen koon sekä äänentoiston riittämättömyydestä. Flow’ta.. no, kuulostaako tutulta?

Flow’hun saa yhden päivän lipun halvimmillaan 58 eurolla. Field Dayn lippu kustansi 33 puntaa eli noin 41,25 euroa. Sillä hinnalla pääsi katsastamaan Jokerin ja Cariboun, jotka saapuvat myös Suvilahteen. Lisäksi festeille oli kiinnitetty mm. viime vuoden Flow’ssa vieraillut Hypnotic Brass Ensemble, Lightspeed Champion, kotomaassaan hehkutettu Chapel Club, Memory Tapes, Moderat, Turku Modernin skipannut Tensnake, Pantha Du Prince ja Toro y Moi. Ja tietenkin päivän päättänyt headliner, Phoenix.

Ensi kosketukseni Field Dayhin oli edellä mainitsemani jonotus. Ohjeistuksien puute ja jonotus. Kun olimme vihdoinkin (väärin päin käännetystä tienviitasta huolimatta) löytäneet itse Victoria Parkiin, niin sitten pitikin arpoa, että mistä sisäänkäynnistä pääsisimme festarialueelle. Jumputus ja edessä siintävät jonot toimivat onneksi hyvinä vihjeinä…Jonotuksesta on mielestäni muuten turha lähteä purnaamaan. Sitä on festareilla aina. Briteissä se oli vain pahemman hajuista.

Field Dayn pääesiintyjät olivat Eat Your Own Earsin ulkoilmalavalla. Muut bändit ja DJ:t oli ripoteltu viiteen telttaan, joista esimerkiksi Bloggers Delight oli selvästi liian pieni. Telttoihin eksyi – valmiiseen maailmaan tottunut musabloggari olisi toivonut jälleen jonkin sortin ohjeistuksia/karttoja lavojen välille.Tilaa nimittäin oli toisin kuin täyteen ahdetussa Suvilahdessa. Alueelta ei voinut poistua festarin aikana (olettaen että halusi vielä palatakin hehheh), mutta eipä tuo ollut tarpeenkaan. Lukuisista ruokakojuista sai kohtuuhintaista ja ennen kaikkea hyvää sapuskaa, jota pystyi nauttimaan puiden varjossa. Chillailu oli sallittua eikä silloin(kaan) joutunut kenenkään jalkoihin.Ens kerralla sitten siitä itse musiikista. Jätän teille kuitenkin pienen makupalan siitä, mitä on luvassa.


”Ehkä mä voin kompensoida näitä paskoja kuvia ottamalla videomatskuu… eiku.”

7 kommenttia:

 1. kuvia niistä paidattomista torvimiehistä ja HETI

  VastaaPoista
 2. Ah, piti kans lähtee tonne mut sit ei kuitenkaan taas saanu mitään aikaseks.

  VastaaPoista
 3. Makeita kuvia. Oliko läsnä paljon myyntikojuja yms. säläkauppiaita?

  VastaaPoista
 4. Jotain on mennyt pieleen, kun huomaan miettiväni enemmän sitä, miten paljon haluan tuon organic beef burgerin ja Pimm's-auton, kuin sitä, miten paljon olisin halunnut nähdä noi bändit.

  VastaaPoista
 5. Meri, working on it.

  Mire, sinänsä et menettäny kauheesti :) Luulen, et Lovebox ois ollu kivempi. Ja aina on ensi vuosi!

  Tarvainen, tattis! Säläkauppiaat oli mun mielestä laskettavissa yhden käden sormilla. Ruokakojuja oli sitäkin enemmän. Mut tuolla oli sitten kaikkea sivuaktiviteettia - pelejä, huvipuistolaitteita ja semmosta.

  Eeva, saakohan Pimm'sia Suomesta?

  VastaaPoista
 6. Anna, oon vuosia yrittänyt löytää Pimm'siä Suomesta ja nyt tärppäs: sitä myy Turussa ainakin Bryssel. Alkon valikoimiinhan toi ei kuulu, pällit.

  VastaaPoista
 7. Oih! Sinne siis :) Toivottavasti se vielä tarjoillaan oikein.

  VastaaPoista