perjantai 5. helmikuuta 2010

"SE PISTÄÄ MIETTIMÄÄN..."

Silläkin uhalla, että tästä blogista tulee kohta Raivoojien musiikkia käsittelevä sivutoimipiste, niin raivoan nyt vielä vähän tosta eilisestä farssista, jota Emma-gaalaksikin kutsutaan. Saatoin nimittäin rikkoa henkilökohtaisen ennätykseni siinä, kuinka monta kertaa voi parin tunnin sisällä sanoa ”voi vittu…”

Tarkistin tänään Yle Areenan puolelta, että menikö vuoden hiphop-/dance-/r&b-kategoria tosiaankin niin, mitä muistelin. Kyllä. Toisaalta, onhan tuo nyt aika läppä kategoria jo ihan nimensäkin puolesta.

Sit on nää gaalaesiintymiset. Ihmettelin eilen, et miksi Manna, jolla ääntä riittäisi, esiintyy niin.. tai no, ei nimenomaan esiinny. Mutta sitten Rumban ”blogi” tarjosi minulle ystävällisesti vastauksen ehdottamalla, että suurin osa esityksistä olisi tullut singbackina. Eipä siinä varmaan tee kauheasti mieli heiluttaa pebaa jos kaikki tulee nauhalta. Esiintymistä voisi tosin helpottaa myös se, että pukeutuu mekkoon, jonka kanssa ei tarvi pelätä, että vesiraja vilahtaa hetkellä millä hyvänsä.

Tuota singback-väitettä en kuitenkaan ihan purematta niele. Kyllä PMMP:n veto kuulosti niin liveltä, kuin live vaan kuulostaa voi. Taustanauha vois kylläkin selittää, miksi Anna Puun laulu tuli niin paljon lujempaa kuin bändisoitto. Syy voi löytyä myös huonosta laulutekniikasta.

Toista se on, ku tsekkaa esim lahden toisella puolella järjestettävien P3 Guld-kekkereiden LIVE-esiintymisiä. Oisko tämmöstä nyt muka niin vaikeeta järjestää myös Suomessa?

Ulkomusiikillisista seikoista sen verran, et ”räppäreillä” roikkuu blingblingien sijaan kaulassa näköjään nykyään Louis Vuittonin huivit. Samaan kategoriaan osuu myös loppukevennyksemme, jonka tarjoilee valveutunut lukijamme Anni (via Iltalehti):

5 kommenttia:

 1. Emmojen pääasiallinen tarkotus on olla suurten levy-yhtiöiden myynninlisäyskampanja. Siihen nähden jaetut palkinnot meni ihan loogisiin osotteisiin.

  P3 Guldia taas järkkää suht fiksun olonen radiokanava, jota kaiketi kiinnostaa myös musiikilliset krediitit. Päästään samaan vanhaan mutta edelleen pätevään urputukseen: voitasko saada ruotsalainen popkulttuuri Suomeen??

  PS. Todella häikäsevä turkki Laurilla.

  VastaaPoista
 2. joo mä olin koko ajan hirveen myötähäpeän vallassa, huonoja juontoja, paska leikkaus ja mä kyl veikkaan et ne laulo oikeesti, mutta miksaajalla oli nappulat vähän hukassa...:) Eipä tuolla taida oikein muuta merkitystä olla kuin juottaa musamaailman porukat kuoseihin ja verkostoitumaan.

  VastaaPoista
 3. Hei aajee! Oon koittanu selvittää, et mikä toi P3 Guld-gaala oikein on ja nyt sain vastauksen sit siihenki.

  Oon täs viime aikoina kuunnellu kauheesti ruotsalaista (ja muutenki pohjoismaalaista) musiikkia enkä tajua, miten tää vaan voi kuulostaa niin paljon paremmalta ku suomalainen. Semmoset tinkimättömät ja omaperäset artistit saa siellä isoja diilejä selkeesti helpommin ku mitä täällä. Tai sit niitä vaan promotaan helvetin paljon paremmin.

  cinneamon, mut ku eipä siellä kauheesti niitä musamaailman porukoita näkyny! Sielhän oli kauheesti tyhjiä paikkoja.

  VastaaPoista
 4. Late <3
  Sami Sykön kantsis pitää varansa.

  VastaaPoista
 5. Lauri Tähkä uudistuvan (?) Glorian kanteen, kiitos.

  Minkälainen olis Lauri Tähkän esittelyteksti Hel Looksissa?

  VastaaPoista